wlink

Önmagában a tükör is egy sima float üveg csak egy eljárásnak köszönhetően kap egy úgynevezett foncsor réteget amitől az egyik oldala ezüst szinű tükröződővé válik.

Persze ez a gyakorlatban koránt sem ilyen egyszerű művelet.Ahhoz,hogy a sima sik üveget tükörnek nevezzük bonyolult eljárások folyamatán kell átesnie.

A sik üveglap egyik oldalán egy vékony fémbevonatot hoznak létre ami régebben ónamalgámból állt de ezt ma már leváltotta az ezüstsó oldat, melyből redukáló szerekkel választják ki az ezüstöt az üveg felületén. Ezt hívjuk foncsorozásnak.

Felhasználási területét nézve szinte a lakóterületünk bármely helyiségébe beleillik, de lakóterületen kívül is sok helyen megtalálható legyen szó egy liftről vagy akár a fodrászunk faláról.A tükör önmagában is a lakás dísze lehet de ha ez még nem lenne elég a tükröt is lehet díszíteni például fazettázással vagy gravírozással, illetve élcsiszolással,keretezéssel.

A fűrdoszoba elengedhetetlen kelléke. Felszerelése több módon is történhet vagy kis tartó fülek segítségével melyet a felszerelendő felületre erősítünk vagy ragasztással ami nem jár különösebb munkálatokkal és nem kell fúrni sem.

A ragasztáshoz kétoldalas ragasztóanyagot és neutralis alapú ragasztót használnak.

Álltalában egyedi méretben készülnek hiszen mindenki a saját igényei alapján alakítja ki a helyét.