wlink

Az kivitelezők és befektetők választása rendszerint olyan bevonatos üvegekre esik, amelynek a természetes fényáteresztése a lehető legmagasabb, viszont fűtési illetve hűtési energiát takarítanak meg.

A SunGuard bevonatok megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. Optimális fényáteresztésük révén ezek a multifunkciós bevonatok kevesebb mesterséges fény használatát teszik szükségessé, ezáltal hozzájárulnak az egészséges munka- és lakókörnyezethez. Magas szelektivitásuk ezen felül kitűnő napvédelmet és elsőrendű hőszigetelést nyújt. A SunGuard HS termékcsalád 4 alapvető bevonatot tartalmaz, melyek közül az elérni kívánt napvédelem fokától és a homlokzat tervezett külső megjelenésétől függően választhatunk:

A Super Neutral 70 igen magas, 70 %-os látható fényáteresztést és nagyfokú átlátszóságot biztosít: különösen jól alkalmazható lakóépületek (ablakok, verandák, télikertek) és kéthéjú homlokzatok üvegezésére.

A Super Neutral 62 alacsonyabb naptényezője révén jó napvédelmet nyújt, ezáltal olyan homlokzatok üvegezésére alkalmas, melyek közepes arányú átlátszó üvegfelülettel rendelkeznek.

A Super Neutral 51 bevonatot erős napvédelmet igénylő épületekhez ajánljuk, ahol az üvegezett homlokzat aránya magas, vagy a napsugárzás jelentős.

A Super Neutral 40 a legmagasabb szintű napvédelmet kínálja, alkalmazható teljes egészében beüvegezett homlokzatokhoz, télikertekhez és üvegtetőkhöz. Alacsony naptényezőjének köszönhetően a nyári időszakban az épület klímája minimális légkondicionálás mellett is optimális marad.

A fenti termékek mindegyikéhez tartozik színben illeszkedő parapetüveg, melyet valamilyen bevonatos üveg zománcozásával kaphatunk meg. Legyen szó akár üveghomlokzatról, üvegtetőről, télikertről vagy egyéb alkamazásokról, a SunGuard HS mindig azt a megoldást kínálja, amit az építészek és a tervezők keresnek.

Alkalmazási területek A SunGuard HS termékcsalád tagjai kombinálhatóak egyéb floatüveg termékekkel, akár iroda- akár lakóépületekbe kerülnek beépítésre. Ezáltal a napvédelem egyesíthető hangszigetelő- vagy biztonsági üvegezéssel. A SunGuard HS bevonatok kizárólag hőszigetelő szerkezetbe összeépítve használhatók, a 2-es pozícióban. Előnyök

A SunGuard HS üvegek használatával jelentősen csökkenthetjük az épület hűtési és fűtési költségeit anélkül, hogy le kellene mondanunk a bejövő természetes fényről. A fokozott hőszigetelő tulajdonságoknak köszönhetően melegebb üvegfelszínt kapunk, ami hideg időben csökkenti a hideg levegő áramlását és a lecsapódást, forró és párás éghajlaton pedig a külső lecsapódást

Intelligens: Optimális szelektivitás: a látható fényt átereszti, az infravörös sugárzást pedig visszaveri, ezáltal megakadályozza az energia átjutását.

Optimális szelektivitás: a látható fényt átereszti, az infravörös sugárzást pedig visszaveri, ezáltal megakadályozza az energia átjutását.

Többfunkciós: Napvédelem és hőszigetelés egyetlen bevonatban.

Napvédelem és hőszigetelés egyetlen bevonatban.

Szép: Kellemes megjelenés és semleges színhatás mind áteső, mind pedig visszaverődő fényben.

Kellemes megjelenés és semleges színhatás mind áteső, mind pedig visszaverődő fényben.
A SunGuard HS termékcsalád tagjai kombinálhatóak egyéb floatüveg termékekkel, akár iroda- akár lakóépületekbe kerülnek beépítésre. Ezáltal a napvédelem egyesíthető hangszigetelő- vagy biztonsági üvegezéssel. A SunGuard HS bevonatok kizárólag hőszigetelő szerkezetbe összeépítve használhatók, a 2-es pozícióban. Optimális szelektivitás: a látható fényt átereszti, az infravörös sugárzást pedig visszaveri, ezáltal megakadályozza az energia átjutását. Napvédelem és hőszigetelés egyetlen bevonatban. Kellemes megjelenés és semleges színhatás mind áteső, mind pedig visszaverődő fényben.

A legfontosabb tulajdonságok

Nagyon magas fényáteresztés

A víztiszta floatüveghez közeli külső fényvisszaverődés és színvisszaadási index

Elérhető ragasztott vagy hanggátló ragasztott üveg formájában is

Színben illeszkedő parapetüvegek

Elérhető Guardian Extra Clear alapüvegen is

Rendkívül semleges színhatás visszaverődő fényben

Alacsony napenergia-elnyelés

A legmodernebb gyártási technológia A SunGuard HS bevonatok rétegei katódporlasztásos eljárással kerülnek az alapüveg felszínére. Ezzel a technológiával olyan rendkívül vékony, egyenletes rétegek hordhatók fel az üvegre, amelyekkel a legjobb fénytani tulajdonságokat lehet elérni. Napvédelem A fokozott szelektivitás egyszerre biztosítja a maximális energiamegtakarítást és a magas látható fényáteresztést. A Sun-Guard HS képes arra, hogy a napsugarakat hullámhosszuktól függően visszaverje vagy áteressze. A hőt hordozó sugárzás legnagyobb része visszaverődik, míg a természetes fény látható tartománya szabadon bejut az épület belsejébe. Hőszigetelés Rendkívül alacsony emisszivitásuknak köszönhetően a SunGuard HS bevonatok biztosítják a lehető legalacsonyabb U-értéket, ezáltal optimális hőszigetelésről gondoskodnak.

A SunGuard HS bevonatok rétegei katódporlasztásos eljárással kerülnek az alapüveg felszínére. Ezzel a technológiával olyan rendkívül vékony, egyenletes rétegek hordhatók fel az üvegre, amelyekkel a legjobb fénytani tulajdonságokat lehet elérni. A fokozott szelektivitás egyszerre biztosítja a maximális energiamegtakarítást és a magas látható fényáteresztést. A Sun-Guard HS képes arra, hogy a napsugarakat hullámhosszuktól függően visszaverje vagy áteressze. A hőt hordozó sugárzás legnagyobb része visszaverődik, míg a természetes fény látható tartománya szabadon bejut az épület belsejébe. Rendkívül alacsony emisszivitásuknak köszönhetően a SunGuard HS bevonatok biztosítják a lehető legalacsonyabb U-értéket, ezáltal optimális hőszigetelésről gondoskodnak.