wlink

A hangszigetelő üveg a nevében is hordozza azt a tulajdonságát amiért közkedvelté vállt, hiszen a kintről beáramló zajokat szűri meg.Olyan helyeken használják ahol fontos, hogy a zajok ne juthassanak be a helyiségbe például irodák, tárgyalók, iskolák de a forgalmasabb útszakaszok mellett lévő igatlanokban is nagy segítségére lehet a tulajdonosnak.

A hangszigetelő üveg magába foglalja a hőszigetelő üveg összes tulajdonságát tehát hang és hőszigetelő üvegről beszélünk.Elkészítésének a folyamata is éppen ezért hasonló a hőszigetelő üvegéhez csak nem kettő rétegből áll hanem három vagy annál több üveget használnak fel az elkészítéséhez.

Az üvegek vastagságai és a közöttük lévő légrés amit egy aluminium távtartó léc segítségével hoznak létre, ezek határozzák meg a hangszigetelés mértékét.

A hangszigetelő üveg elkészítéséhez is használhatnak katedrál, savmaratott vagy éppen szines üvegeket ettől dekoratívabbá téve a kinézetét.

Fontos, hogy az üvegek és a távtartó lécek álltal kapott szélessége miatt nem minden meglévő keretbe lehet beépíteni.Ezen lehet segíteni a régi keret átalakításával vagy új keret gyártásával.

Ha a már meglévő keretekbe szeretne ilyen hang és hőszigetelő üveget mindenképpen hívjon szakembert , hogy felmérje egyálltalán beépíthető-e.

A hagyományos hőszigetelő üvegnél csak egy légrés van amit gázzal töltenek de a hangszigetelőnél viszont ebből a légrésből kettő akár három is lehet.Az üvegek többrétűsége illetve a gáz megnőtt mennyisége miatt a súlya is nehezebb mint a normál hőszigetelő üvegé.